Blog > Opskrifter
Hos Banh Banh elsker vi Banh Mi! Og hvis du leder efter den perfekte opskrift til at lave dine egne, sprøde og luftige brød, er du kommet til det rette sted. Vi har sammensat denne opskrift med masser af kærlighed og ekspertise, så du kan bringe essensen af vores køkken hjem i dit eget. Hver ingrediens er nøje udvalgt for at sikre, at du ender med brød, der er lige så lækre, som dem vi serverer i vores restaurant i København. Så find forklædet frem, og lad os bage noget magisk!
350 g Manitoba mel
88 g Aktiv surdej starter
17 g bageenzym
203 g. Vand
5 g Salt
7 g sukker
7 g rapsolie
1. Bland dejen
Kom surdejsstarter, vand, bageenzym, sukker, salt og Manitoba-mel i skålen til
køkkenmaskinen. Miks på hastighed 2 i ca. 1 minut, indtil ingredienserne er godt
kombineret. Skru hastigheden op til maksimum (hastighed 10 på en KitchenAid) og
ælt dejen i ca. 8 minutter.
2. Form dejen
Smør et meget tyndt lag olie på en bordplade, og kom olie på hænderne for at
undgå, at dejen klistrer. Overfør dejen fra skålen til bordpladen, og form den til en
rund bolle. Lad dejen hvile i 10 minutter under et vådt viskestykke eller
madlavningsfilm. (Find en guide til at forme dejen her).
3. Forbered ovnen
Forvarm ovnen til dens laveste temperatur (ca. 30°C). Hvis ovnen ikke kan indstilles
så lavt, kan du blot tænde ovnlyset. Placer en bageplade eller en skål med ca. 3
kopper kogende vand i bunden af ovnen for at skabe fugtighed, som forhindrer dejen
i at tørre ud. Smør to baguetteforme med lidt olie ved hjælp af et stykke køkkenrulle,
og stil dem til side.
4. Del dejen
Del dejen op i 6 portioner på ca. 120 g hver. Form dem til kugler, dæk dem til, og lad
dem hvile i 15 minutter.
5. Form brødene
Form kuglerne til den klassiske banh mi-form. (Se en videoguide her). Læg de
formede brød i baguetteformene.
6. Hævning
Sæt brødene i ovnen og lad dem hæve, indtil de er tredoblet i størrelse. Dette tager
ca. 2 timer, afhængigt af omgivelserne. Tip: Dejen skal give let efter, når du trykker
på den, men springe langsomt tilbage. Hvis den springer hurtigt tilbage, er dejen ikke
hævet nok.
7. Forvarm ovnen
Forvarm ovnen til 200°C.
8. Rids brødene
Kog ca. 3 kopper vand. Brug i mellemtiden en olieret barberblade eller en meget
skarp kniv til at lave 2-3 snit i hvert brød. Tip: Hold bladet i en vinkel på 45° (ikke
lodret), og lav snittene ca. 1/2 cm dybe.
9. Spray med vand
Spray brødene let med vand for at opnå en sprød overflade.
10. Bagning
Bag brødene i ca. 13-15 minutter, eller indtil de er gyldenbrune. Undgå at åbne
ovndøren under bagningen. Når brødene har en flot farve, vend dem forsigtigt på
hovedet og bag dem i yderligere 4 minutter, eller indtil bunden også er gyldenbrun.
11. Afkøling og servering
Tag brødene ud af ovnen og lyt til dem knitre! Små revner bør begynde at vise sig
hurtigt – det er et tegn på, at du har lavet en vellykket banh mi. For en flot, skinnende
overflade kan du pensle dem med smeltet vegansk smør. Lad brødene køle af i et
par minutter, før de serveres.
12. Opbevaring
Banh mi smager bedst samme dag, de er bagt, hvor skorpen er sprød og krummen
let og luftig. Hvis du opbevarer dem i en brødpose ved stuetemperatur, kan de holde
sig i op til 3 dage. De bliver dog blødere dagen efter, men kan genopvarmes i en
forvarmet ovn for at genskabe den sprøde skorpe.